6 Şubat, 2024

Yılların Kalitesi Persol Güneş Gözlükleri

1917 yılından bu yana optik ve güneş gözlüğü üretmekte olan Persol, yıllar geçmesine rağmen hiç eskimeyen modelleri yüksek kaliteli işçiliğiyle ön plana çıkmakta olan İtalyan bir gözlük markasıdır. Erkek, Kadın ve Unisex modeller üreten Persol, modayı klasikle birleştirerek yüksek kaliteli gözlükler üretmektedir.

Persol gözlüklerin camları iyi midir?

Persol gözlüklerin camları çok büyük oranda mineral yani kristal camlardan oluşmaktadır. Mineral cam, net görüş sağlar ve çizilmelere dayanıklıdır. Marka aynı zamanda UV400 korumasının yanı sıra Polarize camlı Persol gözlükleri de sunmaktadır. Persol gözlüklerinin camları oldukça iyidir.


Persol gözlükler kaliteli midir?

Yüksek kalite malzemeleri genellikle asetat kemik ve metali iyi işçilikle harmanlayan Persol gözlükler aynı zamanda markaya özel Meflecto Sistemi diye adlandırılan gözlüğün sap kısmında bulunan metal bir yay aracılığı ile gözlüğün kulak ve şakak kısmına tam oturmasını sağlamaktadır. Bu sayede gözlük sapları yüze baskı yapmamaktadır. Göz sağlığımızın yanı sıra kulak ve burun için de oldukça önemli bir detayı bulunan Persol gözlüklerin çerçeveleri kalitelidir.


Persol logosu ne anlama gelir?

Gümüş renk detaylı Persol gözlüklerin ok logosu İtalyan tarihine ve yüksek kalite anlamına gelmektedir. Tüm modellerinde ön plana çıkmakta ve uzaktan da olsa gözlüğün Persol olduğunu belli eden bu logo detayı sapları gövdeyle birleştiren köşe kısmında bulunmaktadır. 


Persol el yapımı mıdır? 

1917 yılından bu yana el yapımı gözlükler üreten Persol, özellikle 1960 yılları sonrası Amerika pazarına açılan ve sonrasında seri üretime geçmiş olan gözlük markası Persol günümüzde halen bazı özel koleksiyonlarında el yapımı gözlük modelleriyle oldukça dikkat çekmekte ve gözlüğü kişiselleştirebilir kılmaktadır. Bazı modellerinde ise katlanabilir gözlük çereçevesi seçenekleri ile oldukça kullanışlı olmaktadır.

Persol gözlük satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? 

Her ne kadar esneyen bir sap sistemine sahip olsa da yüzümüze uygun boyutlarda gözlük tercih etmeniz gerekmektedir. Orijinal ürün satın almak için mutlaka yetkili satıcılara başvurun ve faturası garanti belgesi orijinal kutu ve silme bezini de gözlükle beraber aldığınızdan emin olunuz.