13 Mart, 2024

Polarize Gözlük Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

Polarize Gözlük Nedir?

Polarize güneş gözlükleri su, kar veya yol gibi yansıtıcı yüzeylerden gelen parlamayı azaltmak için tasarlanmış gözlüklerdir. Yoğun yansıyan ışığı engelleyen özel bir filtre içerirler, bu da görüşü iyileştirebilir ve göz yorgunluğunu azaltabilir. Parlamanın özellikle sorunlu olabileceği balıkçılık, tekne gezintisi ve sürüş gibi aktiviteler için popülerdir. 

Polarize Gözlük Amacı Nedir?

Polarize camlı gözlüklerin amacı uzun süre çok yoğun yansımalı ışık altında bulunan insanlar, özellikle uzun yol şöförleri, inşaat işçileri vb. meslek gruplarında çalışanlardır. Parlamayı önleyerek sürüş güvenliğini arttırdığını söyleyebiliriz. 

Gözlüğümün Polarize Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Öncelikle yıllardır çok popüler olan bir teknik ile yetkili optik mağazasına gidip yansıma testinde gözlüğü taktığınızda bir balık vb. simge görebiliyorsanız gözlüğünüz polarizedir.

Eğer optik mağazasına gidemiyorsanız bir diğer yöntem ise Güneş gözlüğünüzün polarize olup olmadığını yansıtıcı bir yüzeye (örneğin, bir araba kaputu veya su) bakarak test edebilirsiniz. Yüzeye bakarken güneş gözlüğünüzü döndürün. Güneş gözlüğünü döndürdüğünüzde parlama değişiyorsa veya azalıyorsa, muhtemelen polarizedir. veya telefonun ekranına gözlüğü yataydan dik konuma getirdiğinizde telefonunuzun ekranında kararma veya renk değişikliği oluyorsa gözlüğünüzün camları polarizedir.

Ray-Ban güneş gözlüklerinde polarize modeller için camın üst köşesinde Ray-Ban logosunun yanında bulunan P harfi ile Ray-Ban gözlüğünüzün polarize olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.


Polarize Cam Avantajları ve Dezavantajları

Polarize camlı güneş gözlükleri yoğun yansıyan ışığı engelleyen özel bir filtre içerirler, bu da görüşü iyileştirebilir ve göz yorgunluğunu azaltabilir. Polarize camlar, parlama yaratan ışık türü olan yatay polarize ışığı engelleyen özel bir filtre içerir. Bu filtre görünürlüğü artırmaya, göz yorgunluğunu azaltmaya, kontrastı ve netliği iyileştirmeye yardımcı olur. 

Polarize camların dezavantajlarının en başında ise gözlük taktığımızda telefon araba vb. ekranlarda kararma ve görmenin zorlaşması olacaktır. Örneğin pilotların uçak içerisinde bulunan ekranlarda kararma yapması sebebi ile polarize gözlük kullanımı yasaktır.

Sonuç olarak Yukarıda da belirttiğimiz gibi önceliğinizin gözlüğünüzün Uv400 korumalı olması ve Yetkili Optik Mağazasından satın almanız olacaktır. Gözlük seçiminizi yaparken gündelik hayatınız iş durumunuzu göz önüne alarak polarize tercihini yapmanız sizler için çok daha isabetli olacaktır.

Binlerce model polarize ve Uv400 korumalı orijinal güneş gözlükleri için mağazalarımız ve Online'da daima hizmetinizdeyiz.